Ontdek | Marketing voor Kinderopvang

Bereik de ouders van nu

Laat zien waar jouw organisatie zich in onderscheidt en trek nieuwe ouders op zoek naar geschikte kinderopvang aan.

Ouders kiezen via First Steps First bewust voor een kinderdagverblijf, peueteropvang of buitenschoolse opvang locatie doordat ze een filter hebben aangelegd op onder andere de ligging, prijs, faciliteiten, ervaringen en sfeerimpressie.

Nieuwe ouders aantrekken via een gebruiksvriendelijk platform voor ouders op zoek naar een geschikt KDV, Peuteropvang of BSO.

Laat zien waar jouw organisatie zich in onderscheidt met een persoonlijk profiel inclusief beoordelingen en sfeerimpressies.

contact_mail

Ontvang telefonische enonline aanvragen voor een directe plaatsing of een rondleiding van geïnteresseerde ouders voor een vast laag lidmaatschap.

De voordelen om ouders te bereiken via First Steps First.

check_circle

Ontvang alleen aanvragen van hoge kwaliteit

Dagelijks zoeken honderden ouders naar kinderopvang. Je krijgt via First Steps First alleen aanvragen van ouders die bewust voor jouw organisatie hebben gekozen. Ouders kunnen via jouw FsF profiel hun benodigde opvang aangeven en weten vooraf al wat de maandelijkse bruto en netto maandlasten bedragen.

check_circle

Je kunt je onderscheiden

Laat zien waar jouw organisatie zich in onderscheidt van andere organisaties. Met een persoonlijk profiel voorzien van sfeerbeelden en beoordelingen overtuig je de ouder om voor jouw organisatie te kiezen. Daar wilt de ouder best 5 minuten langer voor in de auto zitten.

check_circle

Je eigen marketing omgeving

Via ons ChildCare Panel kun je 24/7 inloggen om te zien hoe jouw organisatie scoort. Bekijk de online aanvragen terug en bekijk hoeveel geïnteresseerde ouders gebruik hebben gemaakt van jouw profiel. Daarnaast kun je ouders uitnodigen om een beoordeling te schrijven.

check_circle

Verkoop je eigen opvang pakketten

Verkoop je beschikbare opvang pakketten direct online. Kinderdagverblijven kunnen pakketten verkopen op meerdere dagdelen en contractperiode's. Bij BSO's kun je scholen koppelen aan jouw beschikbare pakketten. 

 • Waarom moet ik me aansluiten bij First Steps First?

  Ouders gebruiken First Steps First om hun kinderopvang te regelen omdat de website zeer gebruiksvriendelijk en informatief is.

  Doordat de website dagelijks door honderden ouders wordt bezocht ben je zichtbaar bij je doelgroep en kun je via ons geavanceerde platform laten zien waar jouw organisatie zich in onderscheidt van andere.

  Hierdoor ontvang je directe online en telefonisch aanvragen van geïnteresseerde ouders welke al een vooronderzoek hebben gedaan en bewust voor jouw organisatie hebben gekozen.

 • Wat kost een lidmaatschap bij First Steps First?

  De kosten van een lidmaatschap zijn afhankelijk van enkele factoren. Zo betaal je als KDV, Peuteropvang of BSO met bijvoorbeeld 10 kindplaatsen een lager tarief per maand dan een locatie met 100 kindplaatsen. Echter betaalt een organisatie met meerdere locaties weer een lager bedrag per locatie.

  Je kunt met behulp van deze pagina je kosten berekenen en je direct aanmelden.

   

 • Hoeveel aanvragen ontvang ik via First Steps First?

  Hoeveel aanvragen je exact kunt verwachten hangt enerzijds af van je eigen inbreng. Zo zien we dat een goed gevuld profiel met actuele gegevens en goed beeldmateriaal aanzienlijk beter presteert dan profielen waar weinig aandacht aan is besteed.

  Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor de ouder om telefonisch contact op te nemen met een locatie. Het is voor ons moeilijk meetbaar hoeveel directe aanvragen hier uit voort zijn gekomen.

  Ons doel is in ieder geval om via First Steps First met ten minste één aanvraag per locatie het lidmaatschap er al lang en breed uit te hebben.

 • Accepteren jullie ook Gastouders op het platform?

  Nee. Wij zijn van mening dat kinderopvang organisaties en gastouders een andere doelgroep bedienen en wij richten ons in onze Marketing ook uitsluitend op ouders welke de keuze al hebben gemaakt om hun kind bij een KDV, Peuteropvang of BSO onder te brengen.

 • Kan ik meerdere locaties in één account aansluiten en beheren?

  Ons ChildCare Panel is zodanig ingericht dat het eenvoudig is om meerdere locaties in één account te beheren. Tevens maakt het ook niet uit of een account uit één of meerdere KDV, BSO en/of Peuteropvang locaties beschikt.

 • Hoe snel kan ik aanvragen ontvangen?

  Na het aanmelden kom je direct in het stappenplan om locaties te voorzien van de benodigde gegevens om de profielen op te maken. Zodra deze gegevens bij ons bekend zijn kun je binnen 1 werkdag starten door in te loggen in het ChildCare Panel.

 • Is een aanvraag voor opvang van een ouder definitief?

  Aanvragen zijn altijd vrijblijvend. Wij melden dit ook duidelijk aan de ouder tijdens en na het aanvragen van een rondleiding of plaatsing.

 • Kan ik op termijn meerdere locaties aanmelden?

  Ja. Je kunt altijd uitbreiden met locaties. Deze worden toegevoegd aan jouw First Steps First account.

 • Ik zit altijd vol. Heeft deelname aan First Steps First meerwaarde?

  Naast dat je zowel telefonisch als online directe aanvragen kunt ontvangen kan het zijn dat jouw locatie vol zit en wachtlijsten hanteert. Toch heeft First Steps First een grote meerwaarde voor je reputatie. Ouders schrijven beoordelingen en een volledig profiel is positieve reclame voor jouw organisatie.

Bereken je kosten