Ons verhaal | Marketing voor Kinderopvang

Neem een kijkje achter de schermen bij First Steps First

We vertellen je graag wie we zijn en wat we doen! Leer de mensen achter First Steps First kennen en neem een kijkje bij ons op het kantoor.

Op het hoofdkantoor van First Steps First in Purmerend werken we dagelijks met plezier aan het platform. Ons doel is het leven verbeteren van duizenden vaders en moeders die in Nederland op zoek zijn naar naar de best passende kinderopvang.

April 2016
Het idee is ontstaan

We leven in een generatie waarbij we onze boodschappen online laten bezorgen, waarbij we een goed restaurant zoeken met onze telefoon en shoppen vanaf de bank.
De oprichter van First Steps First (Erik Lindeman) behoort ook tot deze generatie.
Om tot de keuze van de juiste kinderopvang te komen kostte met de beschikbare bronnen aan informatie en het vele aanbod aan locaties - in het leven van een tweeverdiener - erg veel tijd. First Steps First is tot leven geroepen om daar consequent verandering in te brengen.

Mei 2016
Marktonderzoek

Uit het business plan werd duidelijk dat de kinderopvang branche zich online onvoldoende presenteert. De website van een gemiddeld KDV en BSO geeft weinig sfeer en informatie. Kortgezegd; niet uitnodigend. Daarnaast werd duidelijk dat kinderopvang locaties leven in de aanname dat de keuze van een ouder vrijwel altijd gebaseerd is op enkel de ligging. In werkelijkheid wilt de ouder de beste opvang voor zijn of haar kind. Daar willen we best 5 minuten langer voor in de auto zitten. Een kenmerkend probleem dat onvoldoende wordt opgelost met behulp van het internet.

Juni 2016
Starten met bouwen

Een team bestaande uit jonge professionals is tot elkaar gekomen met slechts één duidelijke missie: Het leven verbeteren van honderdduizenden vaders en moeders in nederland op zoek naar de best passende kinderopvang voor hun kind.

Mei 2017
"Soft Launch"

First Steps First is online met de focus om data te verzamelen uit de eerste doelgerichte advertentie campagnes. Er wordt enthousiast gereageerd door tientallen kinderopvang locaties. Uit de resultaten werd duidelijk dat de ouders het platform gebruiken op de manier waarvoor het is ingericht.

Juni 2017
Officiële lancering

We zijn officieel gelanceerd samen met onze eerste dolenthousiaste leden!

Ons beter leren kennen?

Bekijk onze gezichten op de website van First Steps First of kom gerust eens langs bij ons op kantoor!


Over Ons